Advertisements
Mod de preparare:
- Taie ceapa mărunt și călește-o în uleiul încins până devine translucidă. Adaugă boiaua de ardei, piperul măcinat, măghiranul și sarea după gust. Adaugă crenvurștii tăiați felii sau pieptul de pui tăiat cubulețe și călește-le împreună.
- Când carnea sau crenvurștii s-au rumenit, adaugă mazărea dulce și ciupercile din conservă. Toarnă puțină apă și fierbe totul aproximativ 5 minute, până când legumele se înmoaie.
- Adaugă smântâna, amestecă bine și lasă să fiarbă încă o dată.
- Pentru găluște, bate ouăle într-un bol, adaugă făina, sarea și suficientă apă pentru a obține un aluat moale.
- Într-o oală cu apă sărată care fierbe, toarnă aluatul de găluște cu o lingură sau cu o ustensilă specială. Când găluștele se ridică la suprafața apei, mai fierbe-le 1-2 minute, apoi scurge-le și clătește-le cu apă rece.
- Adaugă găluștele în tocăniță, amestecă bine și presară pătrunjel proaspăt deasupra.
Citeste si articolul:Supa cremă de conopidă, pe care toată familia o va cere de două ori
Servire
Servește fierbinte, stropit cu smântână și garnisit cu pătrunjel proaspăt. Această mâncare simplă, dar delicioasă, va fi adorată de toată lumea. Poftă bună!