Advertisements

Unul dintre cele mai dragi feluri de mâncare din copilăria mea: tocană de mazăre cu găluște

Advertisements

Mod de preparare:

  1. Taie ceapa mărunt și călește-o în uleiul încins până devine translucidă. Adaugă boiaua de ardei, piperul măcinat, măghiranul și sarea după gust. Adaugă crenvurștii tăiați felii sau pieptul de pui tăiat cubulețe și călește-le împreună.
  2. Când carnea sau crenvurștii s-au rumenit, adaugă mazărea dulce și ciupercile din conservă. Toarnă puțină apă și fierbe totul aproximativ 5 minute, până când legumele se înmoaie.
  3. Adaugă smântâna, amestecă bine și lasă să fiarbă încă o dată.
  4. Pentru găluște, bate ouăle într-un bol, adaugă făina, sarea și suficientă apă pentru a obține un aluat moale.
  5. Într-o oală cu apă sărată care fierbe, toarnă aluatul de găluște cu o lingură sau cu o ustensilă specială. Când găluștele se ridică la suprafața apei, mai fierbe-le 1-2 minute, apoi scurge-le și clătește-le cu apă rece.
  6. Adaugă găluștele în tocăniță, amestecă bine și presară pătrunjel proaspăt deasupra.

Citeste si articolul:Supa cremă de conopidă, pe care toată familia o va cere de două ori

Servire

Servește fierbinte, stropit cu smântână și garnisit cu pătrunjel proaspăt. Această mâncare simplă, dar delicioasă, va fi adorată de toată lumea. Poftă bună!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements