Advertisements
Unul dintre felurile mele preferate din copilărie este această tocană de mazăre cu găluște, pe care bunica mea o numea întotdeauna „supă minunată”. Combinația dintre o bază simplă de tocăniță și găluștele de casă creează arome autentice, care aduc acasă la masă. Dacă vrei să pregătești un prânz rapid și delicios, încearcă această rețetă. În loc de crenvurști, poți folosi piept de pui, dar așa cum o facem noi, cu mazăre dulce și ciuperci din conservă, îmbogățită cu smântână, este adevărata experiență culinară.
Citeste si articolul:Supă de ouă, mâncare ieftină și delicioasă
Ingrediente:
Pentru tocană:
- 1 ceapă mare
- 2-3 linguri de ulei sau untură
- 1 linguriță de boia de ardei
- 1/2 linguriță de piper măcinat
- 1/2 linguriță de măghiran
- Sare după gust
- 250 g mazăre dulce
- 2-3 crenvurști sau 1 piept de pui dezosat
- 1 conservă de ciuperci (feliate)
- 2 linguri de smântână
- Pătrunjel proaspăt
Pentru găluște:
- 2 ouă
- 200 g făină
- 1 linguriță de sare
- Apă (cât să obții un aluat moale)
Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!