Lángosul este unul dintre cele mai îndrăgite preparate tradiționale maghiare, popular și în România. Această delicioasă pâine prăjită, cu o crustă crocantă la exterior și un miez moale, poate fi savurată atât simplă, cât și cu diverse toppinguri, cum ar fi smântână, brânză rasă, usturoi sau chiar dulcețuri. Este un preparat ideal pentru un mic dejun savuros, o gustare consistentă sau chiar o cină lejeră. Urmând rețeta tradițională, vei reuși să pregătești un lángos autentic, care va aduce un strop de autenticitate maghiară în bucătăria ta.
Citeste si articolul: Ghiveci pentru iarnă
Ingrediente:
- 500 g făină
- 200 ml apă caldă
- 1 linguriță sare
- 2 linguri ulei
Citeste si articolul:Cea mai gustoasă slănină preparată după rețeta bunicii
Instrucțiuni:
Într-un castron mare, amestecați făina și sarea.
Adăugați uleiul în făină și începeți să turnați apa caldă treptat, amestecând continuu cu o lingură de lemn sau cu mâinile.
Continuați să amestecați și să adăugați apă până când obțineți un aluat omogen care nu se lipește de mâini.
Acoperiți castronul cu un șervet curat și lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute.
După odihnă, împărțiți aluatul în bucăți mici, iar fiecare bucată o întindeți cu mâinile sau cu ajutorul unui sucitor în foi plate, cu grosimea de aproximativ 1 cm
Încingeți o tigaie sau o plită și coaceți turtele pe ambele părți până când devin aurii
După ce sunt coapte, le puteți servi calde, cu unt, brânză sau orice alegețiAceste turte sunt minunate alături de brânză și roșii sau pot fi savurate ca o gustare delicioasă!