Advertisements

Turte Românești – Gogosile copilariei noastre

Advertisements

Lángosul este unul dintre cele mai îndrăgite preparate tradiționale maghiare, popular și în România. Această delicioasă pâine prăjită, cu o crustă crocantă la exterior și un miez moale, poate fi savurată atât simplă, cât și cu diverse toppinguri, cum ar fi smântână, brânză rasă, usturoi sau chiar dulcețuri. Este un preparat ideal pentru un mic dejun savuros, o gustare consistentă sau chiar o cină lejeră. Urmând rețeta tradițională, vei reuși să pregătești un lángos autentic, care va aduce un strop de autenticitate maghiară în bucătăria ta.

Citeste si articolul: Ghiveci pentru iarnă

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 200 ml apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei

Citeste si articolul:Cea mai gustoasă slănină preparată după rețeta bunicii

Instrucțiuni:

Într-un castron mare, amestecați făina și sarea.

Adăugați uleiul în făină și începeți să turnați apa caldă treptat, amestecând continuu cu o lingură de lemn sau cu mâinile.  
Continuați să amestecați și să adăugați apă până când obțineți un aluat omogen care nu se lipește de mâini.

Acoperiți castronul cu un șervet curat și lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute.

După odihnă, împărțiți aluatul în bucăți mici, iar fiecare bucată o întindeți cu mâinile sau cu ajutorul unui sucitor în foi plate, cu grosimea de aproximativ 1 cm 

Încingeți o tigaie sau o plită și coaceți turtele pe ambele părți până când devin aurii

După ce sunt coapte, le puteți servi calde, cu unt, brânză sau orice alegețiAceste turte sunt minunate alături de brânză și roșii sau pot fi savurate ca o gustare delicioasă!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements