Ouă proaspete:
Poți testa cât de proaspete sunt ouăle folosind metoda apei. Pune apă într-o oală și adaugă ouăle. Dacă oul se scufundă la fund, este proaspăt. Dar în cazul în care oul pus la fiert începe să plutească în apă, oul mai poate fi consumat dar trebuie prăjit sau fiert foarte bine. Dar din păcate sunt cazuri când oul pus la fiert deja plutește deasupra apei, asta înseamnă că oul este stricat și nu mai poate fi consumat sub nici o formă.
Citeste si articolul:Jumări crocante, cu interiorul bine copt, așa cum se face de mult la noi acasă
Oul perfect în 6 minute și jumătate:
Fierberea ouălor are tehnici specifice, iar folosind metoda corectă, poți obține ouă perfecte de fiecare dată. Trebuie însă să fii atent în timpul fierberii.
Fierberea oului necesită aceeași atenție ca și gătirea unui steak; trebuie să monitorizezi apa și timpul de fierbere, apoi să le scurgi și să le răcești corect pentru a obține rezultatul dorit.
Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!