Advertisements
Nu mai am avut demult ceva care să dispară așa repede acasă.
Ingrediente (pentru 30 bucăți):
- 200 g făină
- 50 g brânză trappist rasă
- 1 gălbenuș de ou
- 2 linguri smântână 20%
- 100 g margarină moale
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- ½ linguriță bicarbonat de sodiu
Pentru deasupra:
- albuș de ou și brânză trappist rasă
Citeste si articolul:Prăjitură cu mere foarte fragedă! Campioană mondială, merită încercată!
Mod de preparare:
- Într-un bol, amestecăm făina cu sarea, bicarbonatul de sodiu și zahărul.
- Adăugăm smântâna, margarina moale și gălbenușul de ou. Frământăm până obținem un aluat neted și omogen.
- Pe o suprafață presărată cu făină, întindem aluatul la o grosime de aproximativ 7-8 mm și tăiem forme de sărățele cu ajutorul unui cutter pentru pretzel.
- Așezăm sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu albuș de ou și le presărăm cu brânză rasă.
- Coacem într-un cuptor preîncălzit la 180°C, sus-jos, cu ventilare, timp de 10 minute, până devin aurii.
Poftă bună!