Advertisements
Mod de preparare:
- Pregătirea bazei de brânză:
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Așază hârtie de copt pe o tavă și unge-o cu puțin ulei. Așază feliile de brânză pe hârtie, suprapunându-le ușor, și presară brânza rasă deasupra. Coace 3-4 minute, până când brânza se topește și formează o foaie compactă. Lasă să se răcească. - Pregătirea cremei de ouă:
- Taie ouăle fierte: separă albușurile de gălbenușuri.
- Gălbenușurile: pasează-le cu untul moale, adaugă muștarul și un praf de sare. Amestecă până devine o pastă omogenă.
- Albușurile: toacă-le mărunt și amestecă-le cu crema de brânză, sare, piper și pătrunjelul tocat.
- Asamblarea ruloului:
Îndepărtează foaia de brânză de pe hârtia de copt. Unge 3/4 din suprafața foii cu crema din albușuri, apoi așază feliile de șuncă. Peste șuncă, întinde crema din gălbenușuri.Cu ajutorul hârtiei de copt, rulează foaia de brânză strâns, formând un rulou. Înfășoară ruloul în hârtie de copt și lasă-l la frigider câteva ore pentru a se întări. - Servire:
Taie ruloul în felii subțiri și servește-l rece.
Poate te interesează și asta:Rețetă cozonac dospit cu mac și nucă, perfect pentru oaspeți
Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!