Advertisements
Acest desert simplu și delicios este cunoscut în Ardeal sub numele de pantalonii pisicii, dar poate fi mai ușor recunoscut ca griș pane. Este un desert al copilăriei, pregătit cu dragoste de bunici, servit cu gem de caise, zahăr pudră vanilat sau scorțișoară, după preferințe. Astăzi, îl prepar și pentru nepoții mei, iar succesul său rămâne garantat!
Ingrediente
Pentru grișul cu lapte:
- 500 ml lapte
- 6 linguri de griș
- 2 linguri de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
Poate te interesează și asta:Tartă dietetică, fără făină – Rețetă simplă și sănătoasă
Pentru pane și prăjit:
- 100 g făină
- 1 ou
- 1 lingură de lapte
- 100 g pesmet
- 200 ml ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
Pentru servire:
- 50 g zahăr pudră (opțional)
- 100 g gem sau dulceață (opțional)
Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!