Advertisements

Rețetă tradițională de Gerbeaud inspirată din rețeta bunicii

Rețetă tradițională de Gerbeaud inspirată din rețeta bunicii
Advertisements

Mod de preparare:

Pregătirea aluatului:

  • Încălzește laptele și dizolvă o linguriță de zahăr în el. Fărâmițează drojdia și las-o să se activeze în lapte până devine spumoasă.
  • Într-un bol, freacă făina cu untul rece până obții o textură nisipoasă.
  • Adaugă sarea, restul de zahăr, laptele cu drojdie și gălbenușurile. Frământă aluatul până devine elastic și omogen.
  • Împarte aluatul în trei părți egale, împachetează-le în folie alimentară și lasă-le la dospit timp de o oră.

Poate te interesează și asta:Prăjitură cu cireșe – un deliciu relativ ieftin și foarte sățios

Prepararea umpluturii:

  • Amestecă nuca măcinată cu zahărul pudră și zahărul vanilat.
  • Încălzește gemul de caise și amestecă-l pentru a obține o consistență uniformă.

Asamblarea prăjiturii:

  • Întinde fiecare bucată de aluat pe o suprafață presărată cu făină, formând dreptunghiuri de aproximativ 30 × 40 cm.
  • Pune prima foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-o cu jumătate din gemul de caise, apoi presară jumătate din umplutura de nucă.
  • Acoperă cu a doua foaie de aluat și repetă stratificarea cu restul de gem și nucă. Încheie cu ultima foaie de aluat.
  • Lasă prăjitura să se odihnească timp de 10-15 minute, apoi coace-o în cuptorul preîncălzit la 170°C timp de 40-45 de minute, până devine aurie.

Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements