Advertisements
Mod de preparare:
- Pregătirea cartofilor:
Curăță cartofii de coajă, spală-i bine și dă-i pe răzătoarea mare. Presară un praf de sare peste ei și lasă-i deoparte câteva minute, apoi stoarce excesul de lichid cu mâinile sau cu un șervet curat. - Prepararea compoziției:
Într-un bol mare, bate ouăle împreună cu iaurtul, uleiul de măsline, praful de copt și un praf de sare. Adaugă treptat făina, amestecând continuu, până obții un aluat gros, omogen. - Combinarea ingredientelor:
Încorporează în aluat cartofii rași, prazul tăiat rondele subțiri, brânza Cheddar rasă și condimentele (piperul, boiaua și pătrunjelul tocat mărunt). Amestecă bine, dar cu grijă, pentru a nu strivi prea mult ingredientele. - Prăjirea:
Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă. Cu ajutorul unei linguri mari, pune porții din compoziție în tigaie și aplatizează-le ușor, formând clătite groase. Prăjește-le la foc mediu, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii și crocante. - Servirea:
Servește clătitele calde, presărate cu pătrunjel proaspăt sau, dacă dorești, cu o lingură de smântână alături. Sunt perfecte ca cină, gustare sau chiar mic dejun sățios!
Poate te interesează și asta: Corn cu coajă crocantă: prima mea încercare, dar cu siguranță nu ultima!
Sugestie: Poți personaliza rețeta, adăugând bucățele de bacon prăjit sau alte tipuri de brânză preferate. Poftă bună!