Advertisements
Pentru glazura de ciocolată:
- 1 tabletă de ciocolată neagră (cu 70% cacao)
- 1 linguriță de ulei
Citește si articolul:Rețeta bunicilor: Cum se prepară adevăratul tocana de copite de porc
Mod de preparare:
- Bate albușurile spumă cu zahărul, apoi adaugă gălbenușurile pe rând. Încorporează ușor făina, praful de copt și nuca măcinată. Toarnă amestecul într-o tavă de 25×34 cm tapetată cu hârtie de copt și coace la 180°C timp de 25-30 minute. Verifică cu o scobitoare dacă este copt.
- Amestecă praful de budincă sau făina cu cafeaua măcinată, laptele și zahărul vanilat, apoi fierbe până devine o cremă groasă. Lasă la răcit. Între timp, bate untul cu zahărul pudră și nuca măcinată, apoi încorporează crema de cafea răcită.
- Întinde crema de cafea peste blatul răcit și lasă prăjitura la frigider până se întărește.
- Topește ciocolata împreună cu uleiul pe bain-marie, apoi toarnă uniform peste prăjitură. Pune din nou la frigider până se întărește glazura.
- După ce glazura s-a întărit, taie prăjitura cu un cuțit umezit.
Poftă bună!