Advertisements

Rețetă de pogăcele fragede cu unt și cașcaval – mereu reușite!

Advertisements

Mod de preparare:

  1. Activarea drojdiei
    • Fărâmițează drojdia în apa călduță, adaugă un praf de zahăr (ajută drojdia să se activeze mai repede) și las-o deoparte câteva minute, până face spumă.
  2. Prepararea aluatului
    • Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea.
    • Adaugă untul rece tăiat cubulețe și amestecă până când obții o textură nisipoasă.
    • Adaugă smântâna, ouăle și drojdia activată.
    • Frământă aluatul până devine neted și elastic.
  3. Lăsarea la dospit
    • Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l într-un loc călduț, până când își dublează volumul (aproximativ 40-60 de minute).
  4. Modelarea pogăcelelor
    • Presară făină pe blatul de lucru și întinde aluatul la o grosime de aproximativ 1 cm.
    • Decupează pogăcele rotunde folosind un pahar sau o formă specială.
  5. Decorare și coacere
    • Așază pogăcelele în tava tapetată cu hârtie de copt. Unge-le deasupra cu gălbenuș de ou bătut și presară cașcaval ras.
    • Preîncălzește cuptorul la 180 °C.
    • Coace pogăcelele timp de 20-25 de minute, până devin aurii și apetisante.

Îți recomand și asta:Prăjitură de post cu foi de napolitană, nucă și cremă caramel – Din doar 4 ingrediente

Sfaturi pentru un rezultat perfect:

  • Pentru un aluat și mai fraged, poți lăsa întinsul și decupatul să mai stea câteva minute înainte de a coace pogăcelele.
  • Dacă îți place un gust mai intens, folosește cașcaval maturat sau brânză tare (cum ar fi cheddar).
  • În loc de cașcaval, poți decora cu semințe de susan sau chimen, pentru o aromă diferită.

Poftă bună la aceste pogăcele fragede și delicioase!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements