Advertisements

Rețetă de clătite pufoase dospite în stil zalai – Așa le pregătesc mereu!

Rețetă de clătite pufoase dospite în stil zalai – Așa le pregătesc mereu!
Advertisements

Mod de preparare:

  1. Activarea drojdiei:
    Într-un pahar, dizolvă drojdia într-un decilitru de lapte cald, adăugând lingurița de zahăr. Lasă compoziția deoparte câteva minute, până se formează o spumă deasupra.
  2. Prepararea aluatului:
    Separă ouăle – albușurile se pun într-un bol separat, iar gălbenușurile într-un altul. Bate albușurile cu un praf de sare până obții o spumă tare.În bolul cu gălbenușuri, adaugă drojdia activată, apoi încorporează, treptat, restul de lapte și făina, alternând cele două ingrediente. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă. La final, încorporează ușor spuma de albușuri, folosind o spatulă.
  3. Dospirea aluatului:
    Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit timp de 15 minute, pentru ca drojdia să își facă efectul și aluatul să crească.
  4. Coacerea clătitelor:
    Încinge o tigaie pentru clătite și adaugă puțin ulei. Toarnă un polonic de aluat în tigaie și distribuie-l uniform. Coace clătita pe fiecare parte timp de aproximativ 2 minute, până când devine frumos aurie.
  5. Servirea:
    Umple clătitele dospite cu gem, brânză dulce, cacao sau Nutella, după preferință, și servește-le imediat.

Îți recomand și asta: Aceste 4 zodii vor atrage banii în 2025

Aceste clătite pufoase sunt ideale pentru un desert delicios sau chiar pentru un mic dejun mai consistent. Poftă bună!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements