Evită udarea excesivă
Îngălbenirea și căderea frunzelor poate fi, de asemenea, un semn de udare excesivă. Plasează un tăviță sub ghiveci și verifică dacă rămâne apă în ea. Dacă da, înseamnă că leandrului nu îi mai trebuie apă. Astfel, poți controla udatul și evita udarea excesivă. De asemenea, temperatura apei este importantă: udă planta cu apă la temperatura camerei, preferabil apă de ploaie lăsată să se odihnească, mai ales dacă planta este expusă direct la soare.
Combaterea dăunătorilor
Leandrul este adesea atacat de dăunători care mănâncă frunzele, ceea ce poate duce la arsuri pe frunze. Acești dăunători se răspândesc prin venele plantei și pot bloca transportul apei, cauzând astfel îngălbenirea frunzelor. Este esențial să verifici planta regulat și, dacă este necesar, să aplici tratamente adecvate cu produse fitosanitare.
Ghiveciul de dimensiuni potrivite
Sistemul radicular al leandrului poate crește semnificativ, de aceea este important să îi oferi suficient spațiu. Dacă îl ții într-un ghiveci, verifică anual dacă planta a depășit spațiul disponibil. Dacă observi că rădăcinile au crescut prea mult, transplantează planta într-un ghiveci mai mare sau propagă planta prin divizarea tufei. Pe lângă apă, plantele au nevoie de suficient spațiu pentru a crește sănătos.
Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!