Advertisements

Prăjitură tradițională ca la bunica – de neratat!

Advertisements

Mod de preparare

Prepararea foilor:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Într-un bol, amestecă făina cu praful de copt și un praf de sare.
  3. Adaugă margarina (sau untura) și freacă ingredientele între palme până obții un aluat nisipos.
  4. Adaugă gălbenușurile, zahărul pudră, coaja rasă și zeama de lămâie.
  5. Frământă adăugând smântână sau iaurt, până obții un aluat elastic și ușor de întins.
  6. Împarte aluatul în 4 părți egale, întinde-le pe rând și coace foile pe hârtie de copt timp de 10-12 minute fiecare, până devin ușor aurii.

Îți recomand și asta:Clătite din dovlecei – Fragede și gustoase

Prepararea cremei:

  1. Amestecă făina cu zahărul pudră și laptele, asigurându-te că nu se formează cocoloașe.
  2. Fierbe compoziția la foc mic, amestecând constant, până obții o cremă groasă. Las-o să se răcească complet.
  3. Bate margarina spumă și încorporează treptat crema răcită.
  4. Adaugă coaja și zeama de lămâie, amestecând bine până la omogenizare.

Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements