Advertisements

Prăjitura cu nucă și cremă de ouă

Advertisements

Peste compoziția de albușuri bătute se adaugă amestecul de nucă și se încorporează ușor folosind o spatulă. Se acoperă o tavă cu dimensiunile de 21×36 cm cu hârtie de copt și se toarnă compoziția în tavă. Se întinde uniform în tavă cu ajutorul spatulei. Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius, iar tava se introduce la copt pentru aproximativ 30 de minute. După ce blatul este copt, se lasă să se răcească în tavă.

Pentru prepararea cremei, peste gălbenușuri se adaugă zahărul și se mixează la viteză medie până când compoziția începe să spumeze. Se adaugă 2 linguri de lapte la temperatura camerei și se continuă mixarea până când se obține o compoziție omogenă. Această compoziție se transferă într-un bol metalic și se pune la fiert la bain-marie.

Se amestecă continuu cu un tel până când crema începe să se îngroașe, apoi vasul se pune pe un tocător de lemn. În compoziția fierbinte se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăți mici sau fulgii de ciocolată, în funcție de preferință. De asemenea, se adaugă și esența de vanilie în acest moment.

Se amestecă ușor cu telul până când ciocolata se topește complet, apoi crema se dă la răcit. După ce s-a răcit, se adaugă untul la temperatura camerei și se mixează până când se obține o cremă fină și omogenă. Crema obținută se întinde uniform peste blatul de nucă, apoi se decorează cu miez de nucă. Tava se bagă la rece în frigider pentru 3-4 ore. Poftă bună și spor la gătit!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements