Advertisements
Pateul din ouă și crema de brânză sunt două delicatese culinare apreciate în bucătăria românească, fiind ingrediente versatilie și gustoase în diverse preparate.
Pentru 3-4 porții
- 3 ouă
- 200 g cremă de brânză
- sare, piper măcinat
Ouăle se pun în apă rece și se fierb cam 7 minute din momentul când apa începe să clocotească. Se lasă în apă rece timp de 5-10 minute.
E bine ca ouăle să rămână călduțe, pentru ca mixarea să fie mai ușoară.
Într-un bol se pune crema de brânză și ouăle curățate de coajă. Se mixează cu blenderul vertical până la omogenizare perfectă. Se asezonează cu sare și piper măcinat.
Citeste si articolul: Drob de ciuperci – Reteta de Post
Pateul se servește pe crackerși, biscuiți sărați sau felii de legume crude. Pentru ocazii festive, puteți prepara niște coji sărate în aparatul de făcut fursecuri nuci
Acest pate se păstrează la rece timp de 2 zile. Mai mult nu are rost, întrucât se poate prepara foarte simplu altul.