Advertisements

Papucei cu gem de prune de casă: un desert retro perfect pentru Crăciun

Advertisements

Mod de preparare

  1. Pregătirea aluatului:
    • Dizolvă drojdia într-o lingură de smântână.
    • Amestecă făina cu zahărul pudră și un praf de sare, apoi încorporează untura până obții o textură nisipoasă.
    • Adaugă treptat smântâna, până când aluatul devine elastic, dar nu lipicios.
  2. Formarea aluatului:
    • Nu este nevoie să lași aluatul la dospit, îl poți întinde imediat.
    • Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină, până ajunge la o grosime de aproximativ 3 mm.
    • Taie cercuri din aluat cu ajutorul unei forme rotunde sau al unui pahar.
  3. Umplerea și formarea papuceilor:
    • Pune o jumătate de linguriță de gem de prune în mijlocul fiecărui cerc.
    • Strânge bine marginile opuse ale cercului pentru a forma un „papuc”, astfel încât gemul să nu curgă în timpul coacerii.
  4. Coacerea:
    • Așază papuceii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
    • Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 15 minute (sau 8 minute, dacă folosești funcția de convecție).

Poate vă interesează și asta:http://Sarmale înveliți în bacon la cuptor

Sugestii pentru servire:

Presară zahăr pudră peste papucei înainte de a-i servi, pentru a le oferi un aspect festiv.

Sfaturi suplimentare:

  • Poți adăuga un praf de scorțișoară sau vanilie în aluat pentru un plus de savoare.
  • Dacă vrei să variezi, umple papuceii cu alte tipuri de gem, cum ar fi cel de caise sau zmeură.

Poftă bună și sărbători fericite!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements