Nimeni nu vrea să riște o toxiinfecție alimentară, așa că mulți oameni aruncă produsele alimentare în ziua expirării lor. Dar chiar se strică imediat? Cât timp pot fi consumate alimentele expirate? Ce să faci cu ouăle, baconul sau mierea? Află acum diferența dintre data de expirare și termenul de consum!
Citește si articolul:Sarmale înveliți în bacon la cuptor
În bucătăriile casnice, există o varietate de ingrediente precum făină, zahăr, lapte, ulei sau ouă, iar manipularea și utilizarea corectă a acestora este importantă pentru a evita bolile. De obicei, laptele stricat sau ouăle alterate sunt ușor de recunoscut, însă multe alimente pot fi consumate și după expirarea lor. Data de expirare, care apare pe ambalaj, poate fi un ghid, dar unele produse sunt comestibile și după această dată.
Nu arunca imediat toate produsele expirate, ouăle, cremele tartinabile, cârnații sau baconul sunt deseori bune de consum și după data de expirare. Programul „Fără Resturi” al Nébih a publicat o listă cu cele mai comune alimente care pot fi consumate și după expirare. Acum poți afla cât timp ouăle și alte alimente sunt sigure după expirare.
Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!