Advertisements
Această rețetă este moștenire de la bunica mea, de la care am învățat secretele preparării grăsimii topite perfecte. De atunci o folosesc așa cum m-a învățat ea, și este rețeta care funcționează cel mai bine pentru noi. Dacă doriți să pregătiți o grăsime topită gustoasă și crocantă, urmați această metodă simplă, dar testată.
Ingrediente:
- 5 kg slănină tăiată cubulețe
- 300 ml apă
- Aproximativ 150 ml lapte
Mod de preparare:
- Puneți într-o oală mare cele 5 kg de slănină tăiată cubulețe, umplând oala până la trei sferturi, pentru a o putea amesteca mai ușor.
- Adăugați pe foc cei 300 ml de apă și începeți să gătiți la foc mediu, amestecând frecvent.
- Când apa s-a evaporat și grăsimea începe să se topească și să prindă crustă, reduceți focul și continuați să gătiți. Nu uitați să amestecați des pentru a evita arderea.
- Odată ce s-a topit suficient grăsime, ridicați puțin focul la mediu și continuați să gătiți până când slănina este gata.
- După ce este gata, luați oala de pe foc și lăsați să se răcească puțin. Folosind o paletă, scoateți slănina într-o sită metalică, apoi stoarceți excesul de grăsime folosind o presă de cartofi și puneți slănina într-un bol.
- Strecurați grăsimea într-un vas smălțuit și lăsați-o să se răcească într-un loc răcoros, fără să acoperiți.
Citeste si articolul:Drob de ciuperci – Reteta de Post
Sfat:
- Când slănina este deja rumenită, luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească puțin. Apoi, adăugați treptat, aproape picătură cu picătură, cam 150 ml de lapte, amestecând continuu. Nu turnați laptele deodată, deoarece grăsimea ar putea să iasă din vas. Astfel, grăsimea topită și grăsimea vor fi și mai delicioase.
Gătind astfel grăsimea topită, veți avea parte de o experiență culinară plăcută și crocantă în fiecare mușcătură! Poftă bună!