Advertisements
Preparare:
- Recoltați frunze proaspete de urzică, de preferat primăvara sau la începutul verii. Asigurați-vă că purtați mănuși pentru a evita înțepăturile.
- Umpleți un recipient mare sau o găleată cu apă. Cantitatea de apă trebuie să fie proporțională cu cantitatea de frunze de urzică.
- Introduceți frunzele de urzică în apă. Folosiți aproximativ 1 parte frunze de urzică la 10 părți apă. De exemplu, dacă aveți 1 litru de frunze de urzică, folosiți 10 litri de apă.
- Lăsați frunzele de urzică să se macereze timp de două-trei săptămâni. Amestecați compoziția la fiecare câteva zile pentru a o aerisi.
- După perioada de macerare, strecurați lichidul într-un alt recipient. Lichidul obținut este îngrășământul din urzică. Puteți să-l diluați cu apă (de obicei 1 parte îngrășământ din urzică la 10 părți apă) înainte de a-l utiliza pentru plante.
Citeste si articolul:De ce este bine să ai în casă Lacrima Maicii Domnului, floarea care produce mir.
Acest îngrășământ natural este o soluție eficientă și ecologică pentru a sprijini creșterea plantelor și a proteja grădina ta.