Advertisements
Ingrediente:
- 3 kg ardei
- 2 kg roșii
- aproximativ 150 ml ulei
- 1 lingură rasă de sare
Citeste si articolul:Găluște pufoase și gustoase: Rețeta perfectă
Mod de preparare:
- Spălați bine ardeii, îndepărtați cotorul și tăiați-i cubulețe (sau bucăți de dimensiunea dorită).
- Roșiile le spălați, le înțepați în vârf în cruce, apoi le puneți în apă clocotită pentru aproximativ 1 minut. Apoi le clătiți cu apă rece, îndepărtați coaja și le tăiați în bucăți mici.
- Încălziți uleiul într-o cratiță mare, apoi adăugați ardeii. Gătiți amestecând continuu până când nu mai pocnesc.
- Adăugați roșiile tocate și sarea, apoi mai gătiți pe foc mare încă 5 minute.
- Acoperiți cratița, micșorați focul și mai gătiți timp de 15 minute. Aveți grijă să nu fierbeți prea tare, deoarece legumele vor mai fierbe și în timpul dunsztului.
- Lăsați să se răcească înainte de servire pentru ca aromele să se îmbine bine.
Aceast ghiveci este o alegere excelentă pentru orice masă și cu siguranță va fi pe placul tuturor!