Advertisements

Ghiveci pentru iarnă

Advertisements

Ingrediente:

  • 3 kg ardei
  • 2 kg roșii
  • aproximativ 150 ml ulei
  • 1 lingură rasă de sare

Citeste si articolul:Găluște pufoase și gustoase: Rețeta perfectă

Mod de preparare:

  1. Spălați bine ardeii, îndepărtați cotorul și tăiați-i cubulețe (sau bucăți de dimensiunea dorită).
  2. Roșiile le spălați, le înțepați în vârf în cruce, apoi le puneți în apă clocotită pentru aproximativ 1 minut. Apoi le clătiți cu apă rece, îndepărtați coaja și le tăiați în bucăți mici.
  3. Încălziți uleiul într-o cratiță mare, apoi adăugați ardeii. Gătiți amestecând continuu până când nu mai pocnesc.
  4. Adăugați roșiile tocate și sarea, apoi mai gătiți pe foc mare încă 5 minute.
  5. Acoperiți cratița, micșorați focul și mai gătiți timp de 15 minute. Aveți grijă să nu fierbeți prea tare, deoarece legumele vor mai fierbe și în timpul dunsztului.
  6. Lăsați să se răcească înainte de servire pentru ca aromele să se îmbine bine.

Aceast ghiveci este o alegere excelentă pentru orice masă și cu siguranță va fi pe placul tuturor!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements