Advertisements
Mod de preparare:
- Spălăm bine ardeii și îi lăsăm la scurs.
- Punem pe foc mic zahărul împreună cu oțetul și lăsăm să fiarbă până se formează un sirop, aproximativ 20-25 de minute.
- Între timp, tăiem ardeii în jumătăți, îndepărtăm nervurile parțial, îndepărtăm semințele și cotoarele. Tăiem ardeii bucățele.
- Când siropul este gata, adăugăm ardeii și îi fierbem până dulceața se leagă, aproximativ 30-35 de minute.
- Ca să fim siguri că dulceața s-a legat, facem testul cu picătura: luăm din dulceață cu o linguriță și o lăsăm să cadă pe o farfurie rece (scoasă din frigider); dacă picăturile rămân întregi, înseamnă că dulceața este gata.
- Transferăm dulceața fierbinte în borcane spălate și sterilizate pe care le închidem etanș cu capace spălate și sterilizate.
- Întoarcem borcanele cu capacele în jos și le lăsăm așa 15 minute, după care le întoarcem în poziția firească și le acoperim cu o pătură. Le lăsăm să se răcească lent și complet, după care le putem depozita în cămară.
Citește si articolul:Rețeta bunicii pentru sarmale – Aceasta este rețeta pe care o folosesc întotdeauna
Poftă bună!