Advertisements

Dulceață de ardei iuți, dulce-acrișoară și picantă, deosebit de gustoasă. Merită de încercat!

Advertisements

Mod de preparare:

  1. Spălăm bine ardeii și îi lăsăm la scurs.
  2. Punem pe foc mic zahărul împreună cu oțetul și lăsăm să fiarbă până se formează un sirop, aproximativ 20-25 de minute.
  3. Între timp, tăiem ardeii în jumătăți, îndepărtăm nervurile parțial, îndepărtăm semințele și cotoarele. Tăiem ardeii bucățele.
  4. Când siropul este gata, adăugăm ardeii și îi fierbem până dulceața se leagă, aproximativ 30-35 de minute.
  5. Ca să fim siguri că dulceața s-a legat, facem testul cu picătura: luăm din dulceață cu o linguriță și o lăsăm să cadă pe o farfurie rece (scoasă din frigider); dacă picăturile rămân întregi, înseamnă că dulceața este gata.
  6. Transferăm dulceața fierbinte în borcane spălate și sterilizate pe care le închidem etanș cu capace spălate și sterilizate.
  7. Întoarcem borcanele cu capacele în jos și le lăsăm așa 15 minute, după care le întoarcem în poziția firească și le acoperim cu o pătură. Le lăsăm să se răcească lent și complet, după care le putem depozita în cămară.

Citește si articolul:Rețeta bunicii pentru sarmale – Aceasta este rețeta pe care o folosesc întotdeauna

Poftă bună!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements