Advertisements

Deliciul iernii: Găluște cu aburi și sos de vanilie

Advertisements

Găluștele cu aburi, cunoscute în Austria ca Germknödel, reprezintă un desert clasic din bucătăria central-europeană. Aceste găluște pufoase, gătite la aburi, sunt umplute cu dulceață de fructe, unse cu unt topit, presărate cu mac și zahăr pudră, apoi servite cu un delicios sos de vanilie. O alegere perfectă pentru zilele reci de iarnă!

Ingrediente (pentru 6 porții)

Pentru găluște:

  • 500 g făină
  • Un praf de sare
  • 125 ml lapte călduț
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 1 lingură zahăr
  • 50 g unt topit
  • 1 ou
  • Dulceață de afine (sau dulceață de prune)

Asta ai citit deja: Chec cu mere – Rețetă simplă și delicioasă

Pentru servire:

  • 50 g unt topit
  • Mac măcinat
  • Zahăr pudră (după gust)

Pentru sosul de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 1 baton de vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
  • 2 gălbenușuri
  • 1 lingură amidon alimentar

Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements