Advertisements

Dacă vrei un langoș moale și pufos, care nu se rupe când îl împăturești, acesta este rețeta perfectă.

Dacă vrei un langoș moale și pufos, care nu se rupe când îl împăturești, acesta este rețeta perfectă.
Advertisements

Mod de preparare:

  • Încălzește ușor laptele și dizolvă în el zahărul. Fărâmițează drojdia și las-o să crească timp de 10-15 minute.
  • Cerne făina într-un bol mare, adaugă un praf de sare și uleiul. Toarnă laptele cu drojdia activată, apoi adaugă treptat apa.
  • Se va frământa aluatul până când acesta va deveni neted și elastic și dacă e nevoie se mai poate adauga puțină apă sau făină.
  • Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră.
  • După ce aluatul a dospit, frământă-l puțin pe o suprafață înfăinată, apoi formează bile mai mici din aluat. Pune bilele pe o tavă unsă cu ulei și lasă-le să mai crească timp de 15 minute.
  • Încălzește suficient ulei într-o tigaie. Întinde bilele de aluat și prăjește-le până devin aurii pe ambele părți. Ai grijă ca uleiul să nu fie prea fierbinte, altfel langoșul se va arde la exterior și va rămâne crud la interior.
  • După prăjire, lasă langoșii pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei, apoi servește-i după gust. Poți adăuga smântână cu usturoi, brânză rasă sau îi poți mânca simpli.

Citeste si articolul:Acest Rețet este Pur și Simplu Fantastic: Prăjitură cu Lapte în 15 Minute

Acest langoș este întotdeauna un succes la noi acasă și sper să devină și la voi un favorit.

Poftă bună!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements