Advertisements
Mod de preparare:
- Încălzește ușor laptele și dizolvă în el zahărul. Fărâmițează drojdia și las-o să crească timp de 10-15 minute.
- Cerne făina într-un bol mare, adaugă un praf de sare și uleiul. Toarnă laptele cu drojdia activată, apoi adaugă treptat apa.
- Se va frământa aluatul până când acesta va deveni neted și elastic și dacă e nevoie se mai poate adauga puțină apă sau făină.
- Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră.
- După ce aluatul a dospit, frământă-l puțin pe o suprafață înfăinată, apoi formează bile mai mici din aluat. Pune bilele pe o tavă unsă cu ulei și lasă-le să mai crească timp de 15 minute.
- Încălzește suficient ulei într-o tigaie. Întinde bilele de aluat și prăjește-le până devin aurii pe ambele părți. Ai grijă ca uleiul să nu fie prea fierbinte, altfel langoșul se va arde la exterior și va rămâne crud la interior.
- După prăjire, lasă langoșii pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei, apoi servește-i după gust. Poți adăuga smântână cu usturoi, brânză rasă sau îi poți mânca simpli.
Citeste si articolul:Acest Rețet este Pur și Simplu Fantastic: Prăjitură cu Lapte în 15 Minute
Acest langoș este întotdeauna un succes la noi acasă și sper să devină și la voi un favorit.
Poftă bună!