Advertisements

Cum se pregătește aluatul perfect de plăcintă fără a-l întinde: din acesta poți face și cremă sau rulouri cu brânză

Cum se pregătește aluatul perfect de plăcintă fără a-l întinde: din acesta poți face și cremă sau rulouri cu brânză
Advertisements

Mod de preparare:

  1. Amestecă ingredientele pentru aluat – 750 g făină, 250 g margarină, ouăle, smântâna, oțetul și apa – până obții un aluat omogen. După aceea, lasă-l să se odihnească aproximativ 1 oră.
  2. Măsoară 250 g făină și 250 g margarină și amestecă-le bine până obții o masă uniformă. Poți face acest lucru și cu ajutorul unui mixer pentru a ușura procesul.
  3. Întinde aluatul într-o foaie de grosimea unui deget, apoi întinde uniform amestecul de margarină și făină pe întreaga suprafață a aluatului. După aceasta, rulează aluatul strâns, ca pe o plăcintă tradițională. Lasă-l să se odihnească timp de 30 de minute.
  4. După ce aluatul a stat la odihnit, taie-l în 6-7 bucăți egale. Fiecare bucată o întinzi foarte subțire cu un sucitor, până ajunge la dimensiunea unei tăvi.
  5. Umple fiecare foaie după preferințe – cu brânză, mere, mac sau orice alt umplutură preferată. Unge-le cu unt topit pe deasupra.
  6. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 200°C, la funcția de sus-jos, timp de aproximativ 25 de minute sau până devin aurii.

Îți recomand și asta: Tartine fierbinți – Gustare rapidă și delicioasă

Acest aluat este extrem de versatil și poate fi folosit pentru a face diverse preparate dulci sau sărate.

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements