Advertisements

Colțunași cu gem de prune din aluat frământat

Colțunași cu gem de prune din aluat frământat
Advertisements

Mod de preparare:

  1. Prepararea aluatului: Pune făina pe masa de lucru și formează o adâncitură în mijloc. Sparge ouăle și adaugă apa călduță. Amestecă ingredientele și frământă până când obții un aluat neted, elastic, care nu se mai lipește de mâini.
  2. Întinderea și umplerea aluatului: Întinde aluatul cu un sucitor până devine subțire. Pe jumătate din aluat, pune câte o grămăjoară de gem de prune la distanțe egale.
  3. Pliarea aluatului: Pliază partea goală a aluatului peste cea umplută cu gem. Apasă bine cu degetele între grămăjoare, apoi taie colțunașii cu un tăietor de aluat sau un cuțit.
  4. Fierbere: Fierbe colțunașii în apă clocotită cu puțină sare. Când colțunașii se ridică la suprafața apei, mai lasă-i să fiarbă câteva minute, apoi scoate-i și lasă-i să se scurgă.
  5. Prăjirea pesmetului: Încălzește uleiul într-o tigaie și prăjește pesmetul până devine auriu.
  6. Trecerea colțunașilor prin pesmet: Tăvălește colțunașii fierți în pesmetul prăjit, astfel încât să fie bine acoperiți.
  7. Servirea: La final, presară zahăr pudră peste colțunașii cu gem de prune.

Citește si articolul:Prăjitură cu mere foarte fragedă! Campioană mondială, merită încercată!

Poftă bună!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements