Advertisements
Mod de preparare:
- Prepararea aluatului: Pune făina pe masa de lucru și formează o adâncitură în mijloc. Sparge ouăle și adaugă apa călduță. Amestecă ingredientele și frământă până când obții un aluat neted, elastic, care nu se mai lipește de mâini.
- Întinderea și umplerea aluatului: Întinde aluatul cu un sucitor până devine subțire. Pe jumătate din aluat, pune câte o grămăjoară de gem de prune la distanțe egale.
- Pliarea aluatului: Pliază partea goală a aluatului peste cea umplută cu gem. Apasă bine cu degetele între grămăjoare, apoi taie colțunașii cu un tăietor de aluat sau un cuțit.
- Fierbere: Fierbe colțunașii în apă clocotită cu puțină sare. Când colțunașii se ridică la suprafața apei, mai lasă-i să fiarbă câteva minute, apoi scoate-i și lasă-i să se scurgă.
- Prăjirea pesmetului: Încălzește uleiul într-o tigaie și prăjește pesmetul până devine auriu.
- Trecerea colțunașilor prin pesmet: Tăvălește colțunașii fierți în pesmetul prăjit, astfel încât să fie bine acoperiți.
- Servirea: La final, presară zahăr pudră peste colțunașii cu gem de prune.
Citește si articolul:Prăjitură cu mere foarte fragedă! Campioană mondială, merită încercată!
Poftă bună!