Paste cu sos de roșii
Ingrediente:
- 100 g parmezan ras
- 200 ml smântână pentru gătit
- 1 conservă de roșii tăiate
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă mare
- sare, piper, oregano, busuioc, ulei de măsline
Îți recomand și asta: Zodia care va avea parte de ghinion în acest weekend – se vor simți copleșiți de probleme
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt și se călește într-o tigaie adâncă cu puțin ulei de măsline, până devine moale și translucidă.
Când ceapa este gata, adăugăm roșiile din conservă. Când începe să fiarbă, adăugăm sare, piper, oregano și busuiocul tăiat mărunt, apoi usturoiul tocat fin.
Amestecăm bine și lăsăm să fiarbă la foc mic. Apoi, adăugăm smântâna și jumătate din parmezanul ras. Dacă dorim, putem adăuga puțin ulei de măsline pentru un gust mai bogat. După ce ingredientele sunt bine amestecate și sosul începe să fiarbă, opresc focul.
Separat, se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se amestecă bine cu sosul de roșii. La final, presărați restul de parmezan ras deasupra.