Rizskoch (Prajitura cu orez)
Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 1 cană de orez
- 8 ouă
- 8 linguri de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
Pentru tavă:
- 50 g unt
- 1 mână de griș
Poate te interesează și asta: 10 sarcini de grădinărit pe care trebuie să le îndeplinești în ianuarie – Punctul 6 te va surprinde!
Mod de preparare:
Pentru a prepara rizskoch, punem laptele într-o oală și îl lăsăm să fiarbă. Când începe să clocotească, adăugăm orezul. Dacă laptele scade prea mult, completăm cu apă. După aproximativ 30 de minute, luăm oala de pe foc și lăsăm orezul să se răcească puțin.
Între timp, separăm ouăle. În galbenușuri adăugăm zahărul obișnuit și zahărul vanilat și le batem bine cu un mixer sau cu o furculiță. Albușurile le batem până obținem o spumă fermă.
Adăugăm galbenușurile bătute în laptele cu orez și amestecăm bine, apoi încorporăm și albușurile bătute. Turnăm amestecul într-o tavă unsă cu unt și presărată cu griș și coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute.
Se servește cu zahăr pudră sau cu gem, după preferință.
Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!