Advertisements

Cină delicioasă și ieftină în câteva minute: 3 rețete pe care întreaga familie le va adora

Advertisements

Gomboți cu prune perfecti

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 400 g făină
  • 100 g untură de porc
  • 2 ouă
  • 10 prune
  • 200 g pesmet
  • 10 cuburi de zahăr
  • 100 ml ulei
  • sare
  • scorțișoară
  • zahăr pudră sau zahăr cristale

Asta ai citit deja? Doar 4 ingrediente, așa se face cel mai gustos pâine de casă

Mod de preparare:

Pentru a prepara gomboții cu prune, se fierb cartofii în coajă într-o apă sărată suficient de mult încât să fie bine pătrunși. După ce s-au fiert, se curăță cât sunt încă fierbinți și se zdrobesc.

Cartofii se amestecă cu făina, untura, cele 2 ouă și un vârf de sare, formându-se un aluat omogen.

Prunele se taie, se scot sâmburii și se pune câte un cub de zahăr și, după gust, scorțișoară în mijlocul fiecărei prune.

Aluatul se întinde pe o suprafață presărată cu făină, formându-se un dreptunghi de aproximativ 0,5 cm grosime, care se taie în 10 bucăți. Fiecare bucată de aluat va primi câte o prună, după care se împachetează și se formează gomboți, având grijă ca aluatul să acopere complet prunele.

Se fierb în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 15 minute. Între timp, pesmetul se prăjește în ulei, iar gomboții se tavălesc în pesmetul prăjit și se servesc cu zahăr.

Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements