Mod de preparare:
Începem prin a măsura ouăle, cu tot cu coajă. Noi am măsurat 210 grame, așadar am folosit tot 210 grame din fiecare ingredient necesar. Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul și mixăm până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
Încorporăm și untul topit și răcit după care încorporăm și făina cernută. Opțional, putem adăuga și vanilie și/sau coajă de lămâie. Transferăm aluatul într-o tavă de chec unsă cu unt și tapetată cu făină.
Citește si articolul:Prăjitură delicioasă în 10 minute, toată lumea o adoră!
Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 45-50 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, așadar când checul trece testul cu scobitoarea înseamnă că este gata. După coacere, lăsăm checul să se răcorească un pic după care îl putem scoate din tavă.
Poftă bună!