Advertisements
Mod de preparare:
- Separă ouăle: Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri.
- Prepară crema de gălbenușuri: Bate gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase. Apoi, adaugă treptat, amestecând constant, în laptele fierbinte.
- Pregătește albușurile: Bate albușurile până obții o spumă fermă. Când laptele cu zahăr vanilat începe să fiarbă, formează mici bucăți de spumă în lapte folosind o lingură umedă.
- Gătește bucățile de spumă: Fierbe ușor bucățile de spumă pe ambele părți și lasă-le să se răcească împreună cu laptele.
- Ajustează consistența: Dacă dorești ca laptele să aibă o consistență mai densă, adaugă o lingură de făină și fierbe din nou.
- Servire: Servește „madártej”-ul rece. Desertul va fi cu adevărat răcoritor și gustos.
Citeste si articolul:Rețeta bunicii pentru sarmale – Aceasta este rețeta pe care o folosesc întotdeauna
Sfat: Atunci când gătești laptele cu gălbenușuri la foc mic, fii atent să nu ajungă la fierbere, deoarece ouăle se pot coagula.
Sper să te bucuri de această rețetă simplă și delicioasă! Poftă bună!