Advertisements

Cea mai gustoasă slănină preparată după rețeta bunicii

Advertisements

Slănina este un antreu savuros cu o istorie bogată. De-a lungul secolelor, aceasta a fost pregătită în case de gospodine. Vă sugerăm să lăsați deoparte slănina afumată din comerț și să alegeți deliciul natural preparat acasă. Nici măcar nu veți avea nevoie de un aparat de afumat. Din cele mai simple și accesibile ingrediente veți obține cea mai rumenă, aromată și gustoasă slănină.

Ingrediente:
-1 kg de slănină cu straturi de carne
-2 căpățâni de usturoi
-3 linguri de piper negru măcinat

Citeste si articolul: Cea mai delicioasă rețetă de dulceață de portocale fără conservanți

PENTRU SARAMURĂ:
-coji de ceapă (2 mâini)
-5 prune uscate
-2 frunze de dafin
-200 g de sare
-2 linguri de zahăr
-1 l de apă

Instrucțiuni de preparare:

  1. Într-o cratiță, combinați toate ingredientele pentru saramură. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura la punctul de fierbere.
  2. Curățați bine slănina și uscați-o cu un prosop de hârtie. Tăiați-o în două bucăți mai mici.
  3. Puneți slănina în cratița cu saramură și fierbeți-o la foc mediu timp de 25 de minute.

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements