Advertisements

Cea mai gustoasă rețetă de cârnați de casă

Advertisements

Mod de preparare:

  1. Pregătirea matelor de porc:
    • Spală bine și curăță matele de porc pentru a deveni elastice. Amestecă o lingură de sare cu 300 ml de apă și înmoaie matele în această soluție.
  2. Pregătirea și condimentarea cărnii:
    • Taie carnea de porc și de vită în bucăți mici și amestecă-le. Dacă este necesar, adaugă slănină pentru a face cârnații mai suculenți.
    • Toacă carnea, apoi adaugă usturoiul zdrobit, sarea, piperul și boiaua. Adaugă puțină apă sărată și frământă bine compoziția pentru a distribui uniform condimentele.
  3. Odihna compoziției:
    • Lasă compoziția condimentată la frigider peste noapte pentru a permite aromelor să se îmbine.
  4. Umplerea cârnaților:
    • A doua zi, umple matele de porc cu compoziția de carne, folosind un aparat de făcut cârnați. Ai grijă să nu umpli cârnații prea strâns pentru a evita să se spargă.
  5. Fumarea sau prăjirea cârnaților:
    • Cârnații proaspeți pot fi consumați imediat, fie prăjiți, fie fierți, dar pentru o aromă mai intensă, lasă-i 1-2 zile într-un loc uscat și răcoros înainte de a-i afuma.
    • Temperatura de prăjire sau fierbere nu trebuie să depășească 80 de grade, pentru a păstra suculența cârnaților.

Citește si articolul:Rețeta bunicilor: Cum se prepară adevăratul tocana de copite de porc

Această rețetă asigură că rezultatul va fi un cârnat delicios, de casă, pe care familia și prietenii tăi îl vor adora!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements