Advertisements
Mod de preparare:
- Spălăm castraveții cu apă rece și tăiem capetele. Îi putem lăsa întregi sau îi putem tăia felii, după plac.
- Curățăm usturoiul și îl zdrobim cu latul cuțitului, curățăm și ceapa și o tăiem rondele. Tăiem fâșii hreanul curățat, morcovul rondele sau fâșii.
- Punem apa pe foc, împreună cu zahărul, sarea, oțetul și frunzele de dafin. Când clocotește, adăugăm castraveții și îi opărim doar până își schimbă culoarea. Opărim și țelina.
- În fiecare borcan punem rondele de ceapă, 2 căței de usturoi, morcov și țelină, după care adăugăm și castraveții calzi și câteva fâșii de hrean, ardei iute.
- Deasupra punem semințe de muștar, bețele de mărar și punem borcanele pe o tavă metalică.
- Turnăm oțetul clocotit rămas de la opărit și închidem imediat borcanele. Le punem cu capacele în jos, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent, timp de 2-3 zile.
- După 48 de ore, putem deja să desfacem borcanele dar ideal este să le lăsăm măcar 7 zile.
Poftă bună!