Advertisements

Castraveți la borcan în oțet, fără conservanți, pentru iarnă.

Advertisements

Mod de preparare:

  1. Spălăm castraveții cu apă rece și tăiem capetele. Îi putem lăsa întregi sau îi putem tăia felii, după plac.
  2. Curățăm usturoiul și îl zdrobim cu latul cuțitului, curățăm și ceapa și o tăiem rondele. Tăiem fâșii hreanul curățat, morcovul rondele sau fâșii.
  3. Punem apa pe foc, împreună cu zahărul, sarea, oțetul și frunzele de dafin. Când clocotește, adăugăm castraveții și îi opărim doar până își schimbă culoarea. Opărim și țelina.
  4. În fiecare borcan punem rondele de ceapă, 2 căței de usturoi, morcov și țelină, după care adăugăm și castraveții calzi și câteva fâșii de hrean, ardei iute.
  5. Deasupra punem semințe de muștar, bețele de mărar și punem borcanele pe o tavă metalică.
  6. Turnăm oțetul clocotit rămas de la opărit și închidem imediat borcanele. Le punem cu capacele în jos, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent, timp de 2-3 zile.
  7. După 48 de ore, putem deja să desfacem borcanele dar ideal este să le lăsăm măcar 7 zile.

Poftă bună!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements