Advertisements
Baigli sau beigli este un cozonac unguresc cu umplutură bogată de nucă sau mac. Baigli nu se aseamăna totuși cu cozonacul nostru tradițional. Această prăjitură minunată nu poate lipsi dei meniul de Crăciun sau de Paști.
Citește si articolul:Ficat de pui la cuptor cu usturoi și cartofi
Ingrediente necesare pentru aluat ( pentru 4 baigli ):
- 1 kg făină cernută
- 400 g unt
- 2 gălbenușuri
- 250 ml lapte ( plus/minus 3 lingurițe, în funcție de făina folosită )
- 100 g zahăr pudră
- 20 g drojdie proaspătă
- 1 linguriță sare
Ingrediente necesare pentru umplutura de nucă, pentru 2 baigli:
- 500 g nuci măcinate ( lăsăm și câteva bucățele mai mari )
- Coaja rasă de la 2 lămâi și 1 portocală
- 1 lingură scorțișoară
- 80-100 g stafide
- 3 linguri zahăr vanilat
- 150 ml apă clocotită
- 10 cuișoare
- 300 g zahăr
Citește si articolul:Ghiveci cu piept de pui și mazăre,foarte gustos.
Ingrediente necesare pentru umplutura de mac, pentru 2 baigli:
- 500 g mac măcinat
- Coaja rasă de la 2 portocale si 1 lămâie
- 1 lingură scorțișoară
- 3 linguri zahăr vanilat
- 150 ml apă clocotită
- 10 cuișoare
- 300 g zahăr
Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!