Sunt sigur că suntem de acord, că mușcată este una dintre cele mai populare flori din țara noastră, puține sunt locurile alea unde să nu găsim aceste flori minunate, fie vorba de curți, terase și la ferestre.
Cum se taie corect mușcata?
Aceste flori dacă sunt îngrijite corespunzător în timpul iernii, va înflori frumos și anul următor.Pentru asta este necesar să fie tăiat atât primăvara cât și toamna. Pe lângă asta mai este necesar îndepărtarea ramurilor uscate și galbene, astfel mușcata va deveni mai puternic și o să înflorească mai mult. Mușcata poate fi de tip curgător, înalt sau pitic.
Citește si articolul:Rețetă de salată de castraveți suedeză
Tăierea plantei nu o facem pentru a schimba forma sau dimensiunea originală a plantei, scopul tăierii este defapt subțierea coroanei, pentru a primi mai multă lumină și se aerisește mai bine.Pentru a fi eficient tăierea, este nevoie ca instrumentul de tăiere să fie dezinfectat cu puțin alcool, iar locul tăierii se poate acoperii cu puțină scorțișoară. De asemenea, mușcata ar trebui fertilizată cu îngrășământ pe bază de azot pentru o înflorire mai frumoasă.
Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!