Bucătăria maghiară este renumită în întreaga lume pentru preparatele sale unice. Unele dintre acestea sunt apreciate și de străini, însă există două feluri de mâncare pe care doar maghiarii le adoră, în timp ce restul lumii le consideră ciudate sau chiar respingătoare. Și nu, nu este vorba despre ciorba de burtă, sângele prăjit sau supa de pește. Haideți să vedem despre ce este vorba:
Poate te interesează și asta: Chec fără aluat – Aperitiv rapid și gustos
1. Clătitele Hortobágyi
Deși sunt extrem de iubite în Ungaria, aceste clătite sărate par greu de digerat pentru străini. Clătitele Hortobágyi nu au nicio legătură directă cu regiunea Hortobágy, dar rețeta datează din secolul al XIX-lea și a devenit celebră în 1958, la expoziția mondială de la Bruxelles.
Rețeta originală presupunea umplerea clătitelor cu tocătură de carne de vită, fără sos, după care se pliau ca niște plicuri și se serveau acoperite cu smântână amestecată cu sos. Iată cum le poți prepara:
Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!