Advertisements

Acesta este secretul păstrat cu grijă al castraveților murați crocanți, după rețeta gospodinelor din Transilvania.

Advertisements

Fără îndoială, vedeta verii este castravetele ideal pentru murături. Nu am întâlnit nicio gospodărie care să nu facă murături din el.

Există o mulțime de rețete pe internet despre cum să-l pregătești, dar aceasta este cea care mi-a reușit cel mai bine.

Când îi fac așa, rămân crocanți și incredibil de delicioși săptămâni întregi! Încearcă și tu această rețetă, poate după aceasta, și tu vei face murături doar așa!

Cel mai bun castravete pentru murături este de dimensiune medie. Gustă fiecare castravete la capăt înainte de a-l pune în borcan, pentru că, dacă pui un castravete amar, va strica întreaga murătură. Pune un vas sub borcan, deoarece zeama poate curge în timpul procesului de fermentare!

Citeste si articolul:Niciodată nu ai mâncat așa ceva: acest preparat este atât de suculent și gustos, încât ai vrea să-l mănânci în fiecare zi!

Ingrediente pentru castraveți murați crocanți de casă:

  • 2,5 kg castraveți
  • 2,5 l apă
  • 2 legături de mărar
  • 3 linguri de sare
  • 6 căței de usturoi
  • 1 felie de pâine
  • 1 lingură de piper

Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!

SHARE
Advertisements
Advertisements