Advertisements
Supă de carne pentru cei care nu preferă supa de pește
Pentru cei care nu sunt încântați de supa de pește, această rețetă clasică de supă de carne este perfectă!
Ingrediente:
- 1 kg carne slabă
- 500 g oase
- 500 g legume mixte
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 10 boabe de piper
- 1 ardei cireașă
- 1 legătură de pătrunjel
- 150 g varză kale (varză creață)
- 1 ardei gras
- 1 roșie
- Sare
- 100 g tăiței
Citește si articolul:Sarmale de Crăciun – atât de bune încât nici o porție dublă nu e suficientă!
Preparare:
- Oasele și carnea se pun într-o oală mare și se acoperă cu apă. Se lasă să fiarbă, iar spuma formată se îndepărtează.
- Se adaugă piper, usturoi, ardei iute, ceapă și sare, fierbându-se la foc mic timp de 30 de minute.
- Se adaugă legumele tăiate, ardeiul gras și roșia întreagă, împreună cu pătrunjelul. Se fierb până când legumele devin fragede.
- Tăițeii se fierb separat în apă cu sare, iar grăsimea de la suprafața supei se îndepărtează. Supa se strecoară printr-o sită fină și se servește cu tăiței.
Poftă bună!