Advertisements
Cum se prepară supa de pește Szegedi
Secretul acestei supe constă într-o bază groasă, preparată din ceapă călită, capete de pește și alte resturi (mai puțin solzii). După fierbere, baza se pasează, iar în lichidul obținut se fierbe carnea de pește.
Ingrediente:
- 2 bucăți medii de crap
- 10 cepe
- 2 căpățâni de usturoi
- 4 roșii medii
- 4 ardei grași
- 1 ardei iute
- 2 linguri boia afumată
- 5 linguri boia dulce
- 5 cuburi concentrate pentru supă de pește
- Sare
Poate te interesează și asta:Simplu și delicios: gătește cu doar 2 cartofi! Cină rapidă și economică
Preparare:
- Crapul se curăță, se filetează și se taie fâșii, presărându-se cu sare.
- Ceapa se taie felii, ardeii se curăță de semințe, iar roșiile se taie în sferturi.
- Toate ingredientele, inclusiv peștele, se pun la fiert în 8 litri de apă, la foc mare, timp de o oră.
- Boiaua se adaugă în grăsimea formată la suprafața supei, pentru a da consistență și culoare.
- După o oră, se strecură supa și se pune din nou la fiert lichidul obținut (aproximativ 5 litri) și se adaugă cuburile concentrate și sare. Apoi se adaugă carnea de pește și se fierbe încă 10 minute, la foc mare.
Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!