Advertisements

Acest ingredient face ca supa de pește de Crăciun să fie perfectă!

Advertisements

Cum se prepară supa de pește Szegedi

Secretul acestei supe constă într-o bază groasă, preparată din ceapă călită, capete de pește și alte resturi (mai puțin solzii). După fierbere, baza se pasează, iar în lichidul obținut se fierbe carnea de pește.

Ingrediente:

  • 2 bucăți medii de crap
  • 10 cepe
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 4 roșii medii
  • 4 ardei grași
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri boia afumată
  • 5 linguri boia dulce
  • 5 cuburi concentrate pentru supă de pește
  • Sare

Poate te interesează și asta:Simplu și delicios: gătește cu doar 2 cartofi! Cină rapidă și economică

Preparare:

  1. Crapul se curăță, se filetează și se taie fâșii, presărându-se cu sare.
  2. Ceapa se taie felii, ardeii se curăță de semințe, iar roșiile se taie în sferturi.
  3. Toate ingredientele, inclusiv peștele, se pun la fiert în 8 litri de apă, la foc mare, timp de o oră.
  4. Boiaua se adaugă în grăsimea formată la suprafața supei, pentru a da consistență și culoare.
  5. După o oră, se strecură supa și se pune din nou la fiert lichidul obținut (aproximativ 5 litri) și se adaugă cuburile concentrate și sare. Apoi se adaugă carnea de pește și se fierbe încă 10 minute, la foc mare.

Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements