Advertisements
Mod de preparare:
- Se amestecă rapid toate ingredientele pentru aluat și se învelește în folie, apoi se pune la frigider pentru 30 de minute.
- Între timp, se prepară crema. Se încălzește laptele cu zahărul, se adaugă praful de budincă și se fierbe până se îngroașă. Se lasă să se răcească până când va fi călduță și putem să adaugăm lămâia împreună cu coaja răzuită și smântâna, amestecând bine.
- Se împarte aluatul în două părți egale,una întindem pe fundul tăvii, care a fost uns în prealabil cu unt și presărată cu făină. Se întinde uniform crema de smântână peste aluat, apoi se acoperă cu cealaltă foaie de aluat.
- Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade și se coace până când suprafața capătă o ușoară culoare aurie.
- Se lasă plăcinta să se răcească în tavă înainte de a o tăia. Este cel mai bună după câteva ore de stat la frigider.
Citeste si articolul:Tort Marmorat – Atât de gustos și cu un aluat atât de pufos, încât îl fac des
Aceasta prăjitură este perfectă pentru orice eveniment, datorită lămâii are un gust ușor acrișor, dar dacă dorim să fie mai dulce putem adăuga zahăr!
Poftă bună!