Advertisements

Pate din ouă și cremă de brânză

Advertisements

Pateul din ouă și crema de brânză sunt două delicatese culinare apreciate în bucătăria românească, fiind ingrediente versatilie și gustoase în diverse preparate.

Pentru 3-4 porții

  • 3 ouă
  • 200 g cremă de brânză
  • sare, piper măcinat

Ouăle se pun în apă rece și se fierb cam 7 minute din momentul când apa începe să clocotească. Se lasă în apă rece timp de 5-10 minute.

E bine ca ouăle să rămână călduțe, pentru ca mixarea să fie mai ușoară.
Într-un bol se pune crema de brânză și ouăle curățate de coajă. Se mixează cu blenderul vertical până la omogenizare perfectă. Se asezonează cu sare și piper măcinat.

Citeste si articolul: Drob de ciuperci – Reteta de Post

Pateul se servește pe crackerși, biscuiți sărați sau felii de legume crude. Pentru ocazii festive, puteți prepara niște coji sărate în aparatul de făcut fursecuri nuci

Acest pate se păstrează la rece timp de 2 zile. Mai mult nu are rost, întrucât se poate prepara foarte simplu altul.

SHARE
Advertisements
Advertisements
Advertisements

ViataRevista – Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri – ştiri online.

Află de la ViataRevista știrile externe de ultima oră, noutățile din străinătate, știri politice, sociale, economice, știri de actualitate și magazin.

Advertisements