Advertisements
Risotto este unul dintre cele mai apreciate preparate din bucătăria italiană. Există mai multe variante și moduri de a-l găti, însă am adunat șapte sfaturi esențiale pe care trebuie să le urmezi pentru a obține un risotto perfect. Iată care sunt acestea:
Citește si articolul: Fursecuri de casă Madeleine – Desert rafinat pentru un weekend perfect
1. Ce tip de orez ar trebui să folosim?
Există trei tipuri de orez ideale pentru risotto: arborio, carnaroli și vialone nano. Acestea sunt cele mai potrivite pentru a obține textura dorită.
- Arborio este un orez cu bob scurt și conținut ridicat de amidon, ceea ce îl face ușor lipicios și predispus să devină moale.
- Carnaroli este considerat cel mai bun pentru risotto. Are suficient amidon pentru a oferi cremozitate, dar păstrează textura „al dente”.
- Vialone nano are boabe mai scurte și mai puțin lipicioase decât arborio.
Alte tipuri de orez nu sunt recomandate pentru risotto, deoarece nu oferă aceeași consistență cremoasă.
Pentru continuarea articolului, te rog să apeși butonul „Următorul” sub reclamă!